נהיגה בשכרות

תאונות רבות נגרמו בשל חוסר תשומת לב, או הירדמות בזמן נהיגה בשכרות לצערנו הרב. יש לציין, כי חוק נהיגה בשכרות אינו מתייחס רק לנהיגה בשכרות, תחת השפעת אלכוהול, אלא אף לנהיגה תחת השפעתם של חומרים אשר מטשטשים את הדעת, אשר יכולים לסכן את הנהג ואת סביבתו. בדיקת נהג תחת השפעת סמים מורכבת יותר מבדיקתו הפשוטה של מכשיר ה"ינשוף".

בדיקות ה"ינשוף"

בימים בהם צעירים נוהגים לצאת ולשתות, כאשר על פי רוב מדובר בימות סוף השבוע (חמישי, שישי ושבת) אלו הימים בהם ניתן למצוא ריכוזים גבוהים יותר של רכבי משטרה לאורך הדרכים. אין זה מחזה נדיר כלל וכלל ללא כל צל של ספק, כי זו היא הדרך לאכוף את חוק נהיגה בשכרות. השוטרים מבצעים בדיקה שגרתית של נהגים אשר נראים חשודים בנהיגה בשכרות. מכשיר ה"ינשוף" בעל השימוש הפשוט והיכולת לבחון את רמת האלכוהול בדם, באמצעות נשיפה של הנהג לתוכו, עומד לרשותם של השוטרים בכל עת ועת.

תהליך הבדיקה עצמה

בדיקה זו מבוצעת תוך נשיפה אל המכשיר. בנשיפה של ליטר אוויר, הכמות המכסימלית המותרת של ריכוז אלכוהול, הינה 265 מק"ג. על אף זאת, תפעול ה"ינשוף" דורש מקצועיות ועמידה בתנאים קפדניים למדי. עובדה זו מקילה על עורכי דין לתעבורה לפסול את מהימנות המכשיר, במקרים רבים של נהגים המואשמים במצב של נהיגה בשכרות. יש צורך לכייל נכונה את המכשיר מעת לעת, לתפעלו לפי ההנחיות המדויקות, להחליף את הפיה מפעם לפעם ועוד. במקרים בהם אחד מהתנאים שהוזכרו אינו מתקיים – ניתן לפסול את תוצאות הבדיקות.

העונשים הקבועים בחוק

נהג הנתפס בעבירת נהיגה בשכרות – רישיונו ייפסל למשך שלושים יום (פסילה מנהלית) שלאחריהם, יזומן למשפט. שופטי בתי הדין לענייני תעבורה, מחמירים עם אלו הנתפסים בעבירות נהיגה בשכרות, שהרי הם מודעים היטב לסיכונים הנובעים מנהיגה כזו. העונש יהיה פסילת הרישיון לתקופה מינימאלית של שנתיים ימיים. במקרה בו נהג ביצע נהיגה בשכרות פעם שנייה – רישיונו ייפסל לתקופה של ארבע שנים. לעיתים יוסיף השופט לפסיקתו אף קנס כספי גבוה.

This entry was posted in משפטים. Bookmark the permalink.