טיפול בטראומה


מה היא טראומה וכיצד לטפל בה?

לא פעם אנו שומעים את המושג טראומה, וגם אם אנחנו לא ממש מבינים את ההגדרה המלאה שלנו, די ברור לנו כי מדובר במצב שמתאר דבר שלילי שקרה למישהו. במאמר זה ננסה להתקדם יותר ולהבין מה היא בדיוק טראומה, וכמובן איך ניתן לטפל כיום במצבים שונים כאלה ואחרים של טראומות אשר חווים אנשים.

טראומה היא תוצאה של חוויה ריגשית שגרמה לנזק מתמשך וכואב של התפקוד הנפשי של האדם שמפריע לו לחיות את חייו באורח נורמאלי וסביר. במקרים רבים אלה מצבים קיצוניים שמעוררים מצוקה רבה ותחושה של חוסר אונים, ולעיתים המקרה שנחווה על ידי האדם כדבר מה קשה וטראומטי לא בהכרח מזוהה על ידי הסביבה כאירוע כזה כלל. טיפול בטראומה נעשה בכמה דרכים ובדרך כלל על ידי פסיכולוגים.


אירועים טראומטים טיפוסיים

אירועים טראומטים יכולים להיחוות על ידי האדם עצמו או שיהיה עד להם. אירועים כאלה יכולים להיות אסונות טבע, אלימות קשה, תאונות קשות, חשיפה למוות, מחלה קשה או פציעה של אנשים קרובים וכן מצבי דחק הקשורים במלחמות ותקריות צבאיות. הטראומה נוצרת כתוצאה מאירוע בודד, סדרת אירועים, או תקופה מתמשכת בחיים בעלת אופי טראומטי.


טיפול בטראומה

ישנן כמה וכמה שיטות טיפול בטראומה. אחת המוכרות והידועות ביותר היא טיפול בטראומה באמצעות היפנוזה. טיפול בטראומה באמצעות היפנוזה או כפי שהיא מכונה גם – דמיון  מודרך הוא סוג הטיפול הנפוץ ביותר בארץ, אך ישנן דרכים נוספות עבור טיפול בטראומה כמו טכניקה חדש שהגיעה מארצות הברית המכונה טכניקת השחרור הרגשי או בקיצור EFT.


טיפול בטראומה – היפנוזה ודמיון מודרך

טיפול בטראומה באמצעות היפנוזה הוא טיפול המתחיל בכניסה למצב של רגיעה ושלווה על ידי טכניקה מסויימת של הרפייה. ככל שיהיה המטופל יותר רגוע ובמצב של הרפייה הוא יעז להגיע אל האירועים הטראומטיים ולחוות אותם שוב, להרגיש אותם ולבחון אותם מזוויות שונות. האסוציאציות והדמיון יתנסו שוב בזיכרונות הקשים והחלק ההגיוני של החשיבה ימצא את הדרך להטמיע את האירוע הטראומטי בסיפור האישי של המטופל כחלק אינטגראלי של חייו.

 

This entry was posted in בריאות. Bookmark the permalink.